BAWANG PUTIH TUNGGAL DENGAN PROSES FERMENTASI.
Bawang putih
tunggal dibakar melalui proses fermentasi. Hasilnya bawang putih menjadi hitam. Bertekstur
lembut dan rasa manis asli seumpama buah prune.
Sedia dimakan begitu sahaja.
Lebih enak dan berkhasiat berganda bila dicicah dengan madu Yaman.
Risau masalah ini ?
Kolesterol tinggi
Kolesterol
tinggi menyebabkan pengaliran darah terganggu & berisiko terkena serangan
jantung dan strok
Angin
Angin di
dalam badan membuatkan kita rasa tak selesa, rasa sakit kepala dan rasa susah
nak tidur
Darah tinggi
Risau
bila Doktor beritahu tekanan darah terlalu tinggi
Imunisasi lemah
Mudah
sakit, senang kena demam, alergik dan gatal-gatal, selsema, batuk dan lain-lain
Kencing Manis
Terpaksa
kawal pemakanan kerana risau paras gula dalam darah tinggi dan kerap kena cucuk
insulin
Sembelit
Semua
kita tahu betapa sakitnya rasa apabila susah nak membuang air besar,
terutamanya ibu yang baru bersalin
Cuba Petua Tradisi ini…
Makan bawang putih bakar atau black garlic.
Black garlic kini tersedia dalam pek botol 150g, 250g dan 500g. Cukup mudah, makan begitu saja seperti makan
buah prune kering. Khasiat aslinya menakjubkan.
Petua tradisi
makan bawang putih hitam atau black garlic untuk membantu:
Awet
muda
Buang
angin
Kawal
gula
Kawal
kolestrol
Kawal
tekanan darah
Cegah
risiko kanser
Kesihatan
sendi dan otot
Tambah
baik imunisasi badan
Lancarkan
sistem penghadaman
Kurangkan
risiko masalah jantung
Jaga
kesihatan hati dan organ dalaman
Tambah
tenaga batin bila direndam dgn Madu
Ikhtiar
hamil
QA
Apa
rasa Black Garlic?
Rasanya berbeza
dari bawang putih biasa. Ia mempunyai tekstur yang lembut dan kenyal. Rasanya
manis seperti buah prune.
Kenapa Black
Garlic rasanya manis?
Semasa proses
fermentasi, karbohidrat yang tersimpan dlm
bawang dipecah menjadi gula. Sebab itu rasa manis. Rasa manis ini selamat
kerana ia adalah kemanisan asli bawang tersebut tanpa gula tambahan.
Bagaimana Bawang
Putih menjadi warna hitam?
Warna hitam
terhasil daripada tindak balas kimia. Ia
melibatkan gula yang dipanggil ‘Proses Maillard’ . Ini adalah proses biasa bagi
makanan bermasak sama seperti bawang tumis, steak, roti panggang, atau biji
kopi panggang.
Adakah semua
Black Garlic rasanya sama?
Tidak. Bawang
putih hitam dari setiap pengeluar akan mempunyai profil rasa yang berbeza
bergantung kepada kualiti bawang dan proses yang tersendiri . Thebawang Premium
Black Garlic hanya menggunakan bawang putih tunggal premium yang diproses bagi
mendapat rasa dan khasiat yang maksimum.
Apakah manfaat
kesihatan Bawang Putih bakar atau Black Garlic?
Proses
pembakaran dan fermentasi telah mengubah banyak komponen kimia dalam bawang
putih mentah. Reaksi kimia menyebabkan tahap S-allylcysteine yang tinggi. Nilai
kapasiti penyerapan radikal oksigen (ORAC) adalah kira-kira 2x ganda daripada
bawang putih biasa. Menurut beberapa penyelidikan, bawang putih hitam terbukti
dapat membantu menurunkan tekanan darah, kolesterol, tahap gula, membuang
lebihan angin dalam badan, masalah insomnia dan sebagainya
Black Garlic
yang tidak dibuka bertahan sehingga tarikh tamat tempoh iaitu 2 tahun selepas
tarikh pengeluaran.
Setelah
dibuka, Black Garlic boleh disimpan selama 3-6 bulan di dalam peti sejuk atau 2
bulan untuk suhu bilik.
Apakah khasiat
Bawang Putih bakar atau Black Garlic?
Bawang putih
hitam kaya dengan nutrien dan boleh meningkatkan fungsi badan manusia,
menghapuskan keletihan, meningkatkan kekuatan fizikal, mengurangkan masalah
sembelit, melindungi hati, memperbaiki aktiviti prostat dan membantu
menggalakkan tidur yang berkualiti.
Juga membantu
meningkatkan pertahanan imuniti tubuh kepada influenza, anti-penuaan dan membantu dalam pencegahan
kanser.
Apakah
perbezaan antara Bawang Putih Biasa & Black Garlic?
Black Garlic
mempunyai kandungan Allicin yang jauh lebih tinggi dari Bawang Putih biasa. Ia
adalah hasil daripada proses fermentasi, ia akan ditukar menjadi sebatian
anti-oksidan, seperti alkaloid bioaktif dan sebatian flavonoid.
Perubahan
sifat fizik dan kimia adalah sebab utama peningkatan bioaktiviti Black Garlic
yang menjadikannya lebih berkhasiat dari bawang putih biasa.
Apakah cara
pengambilan yang disyorkan?
Kuantiti
pengambilan yang disyorkan adalah maksima 3 biji Black Garlic sehari atau minima 1 biji sehari.
Pengambilannya semasa perut kosong atau penuh.
Bawang putih
Hitam perlu diambil berterusan, sebelum penilaian keberkesanannya dapat
ditentukan.
TEMPAHAN / PENGHANTARAN
Harga : Harga tertera termasuk Pos /COD
Bayaran : .Maybank CIMB.
Pos : Seluruh Malaysia dgn
.Poslaju
COD : Kajang, Bangi, Cheras,
Semenyih, Beranang, Rinching, Putrajaya, Cyberjaya, Dengkil, Bandar Salak Tinggi, Sepang, Seri Kembangan, Serdang, Puchong,
Putra Height, Subang Jaya, Subang, Shah Alam, KLumpur, Bangsar, Ampang, Melawati, Keramat, Segambut, Sentul, Selayang, Batu Caves, Gombak
HUBUNGI : 019 6327 567
No comments:
Post a Comment